Tarih: 28.10.2021 22:09

Tarım fuarında Ninova Tarım’ın dronları ilgi gördü

Facebook Twitter Linked-in

 Movapark Havalimanı yanındaki Mardin Fuar alanında 7’nci kez düzenlenen Ortadoğu’nun en iyi tarım fuarından biri olan Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine dün açmıştı.

Fuarda, Ninova Tarım firmasının açtığı stant yoğun ilgi görürken tanıtımı yapılan dev droneler, teknoloji ile tarım yapmak isteyen çiftçilerin yoğun ilgisini çekti.
30 litreye kadar ilaç alabilen droneler, zamandan tasarruf etmek ve ilaç tasarrufu yapmak isteyen çiftçiler tarafından tercih ediliyor. Bir drone 10 dakika gibi kısa bir zamanda 30 dekar araziyi ilaçlıyor. Ayrıca, traktörün ekine verdiği zarar da ortadan kalkmış oluyor.

“Çiftçinin yoğun ilgisiyle karşılaştık”

Mardin’de drone ile ilaçlamayı başlatan Ziraat Mühendisi Mustafa Kılınç, önümüzdeki günlerde kuracakları ekiplerle zirai ilaçlama hizmetini genişleteceklerini duyurdu.
Bunun yanında drone almak isteyenlere yardımcı olduklarını ve drone satışı yaptıklarını aktaran Kılınç, bölge çiftçisinin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Kılınç, “Drone ile ilaçlamada sıfır zarar, sıfır zayiat olur. Ayrıca ilaç ve zaman tasarrufu sağlamış oluyoruz. 7’nci kez düzenlenen Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda çok yoğun ilgi gördük. Bizi ziyaret eden üreticilere, bayi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“Lisanlı zirai insansız hava araçlarımızla zayiatın önüne geçip girdi maliyetlerini azaltıyoruz”

Türkiye genelinde drone ile ilaçlamanın yaygınlaşmaya başladığını vurgulayan Mekatronik Mühendisi Çağlayan Ergüvan Baybars, şunları söyledi: “Şu an bünyemizde 10-11-20 ve 30 litre ilaçlama yapan zirai insansız hava araçları mevcut. 2 kilometreye yakın kumanda menziline sahip. Günde 750 dekara kadar ilaçlama yapabiliyor. Tank bittiğinde veya bataryası azaldığında sistem kalktığı yere geri iniyor. Tankın bittiği yeri hafızasına kaydediyor. Dolumun hemen akabinde kaldığı yerden ilaçlama yapmaya devam ediyor. Zirai ilaçtan, zamandan tasarruf sağlanmaktadır. Bunun dışında traktörle girilip tarlaya verilen zayiatın önüne geçilmektedir. Şu anda mısırda traktörle ilaçlama yapıldığında ekine minimum yüzde 4-8 zayiata sebebiyet verecektir. Biz lisanlı insansız hava araçlarımızla bu zayiatın önüne geçiyoruz. Girdi maliyetlerini azaltıyoruz.” diye konuştu.

30 Ekim’ kadar açık olacak olan fuarlarda Mardin başta olmak üzere çeşitli illerden katılımcılar yer alıyor. Tarım aletleri, traktörler, mekanizasyon, tohum, gübre, sulama, Arge ve inovasyon firmaları, hizmet sektörü, yöresel coğrafi işaretli yöresel ürünler ve fidancılık gibi ürünler de fuarda yerini almış durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —