TEKNOFEST’e Katılan Öğrencilerden Vali Demirtaş’a Teşekkür Ziyareti

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST) katılan öğrencileri kabul etti.

Eğitim 6.05.2023 06:40:49 0
TEKNOFEST’e Katılan Öğrencilerden Vali Demirtaş’a Teşekkür Ziyareti

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST) katılan öğrencileri kabul etti.


Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını arttırmak amacıyla düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST) katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi Bilişim Teknolojileri Okulu CORALLIUM ve TRONOM Takımı öğrencileri, Vali Demirtaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

 


Valilik Dara toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete Vali Demirtaş, öğrencileri festivalde gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Türkiye’nin geride bırakılan 20 yılda teknoloji alanında geldiği noktaya değinen Vali Demirtaş, “Dün bu memlekette neler konuşuluyordu bugün neler konuşuluyor ona bakmak gerekiyor. Çok şükür Türkiye, teknoloji anlamında çok ciddi ve hızlı bir mesafe aldı. 20 yıl öncesine kadar bir tüfek bile icat edemeyen bir memleketten çok şükür uçaklarını üretebilen bir ülke haline geldi.” dedi.


Öğrencilerin festivalde elde ettikleri başarıların kendilerini sevindirdiğini belirten Vali Demirtaş, “Önemli olan bu yarışmalara katılmak, heyecanı yaşamaktır. Gençlerimizin yaptıkları çalışmalarla hem Mardin’imize hem ülkemize örnek olacaklarına inanıyorum. Bu ülkenin büyümesi, gelişmesi için katma değeri yüksek olan bu teknolojik ürünlerin üretilmesi için çalışmaların ülkemizde çok hızlandığını görüyoruz. Bu gelişmelerde bizleri mutlu ediyor. Gençlerimiz artık çok farklı düşünüyor. Daha yenilikçi bir ruha sahip gençlik var. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.