Tekstil sektörü istişare toplantısı düzenlendi

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Batman’da düzenlenen ‘Tekstil Sektörü İstişare Toplantısı’na katıldı.

Ekonomi 8.10.2023 11:49:16 0
Tekstil sektörü istişare toplantısı düzenlendi

Batman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Tekstil Sektörü İstişare toplantısına Mardin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Genel Sekreter Çetin Sasa ve Mardin’de faaliyet gösteren Tekstil Sektörünün Temsilcileri birlikte katıldılar. Toplantıya ayrıca Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Alsaç, Tekstilkent Sanayici ve İş Adamları Derneği (TEKSİAD ) Başkanı Halil Yaşar, Batman Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Ömer Ertuğrul katıldı.

Sektör temsilcileri; artan işçi, kira, nakliye ve enerji maliyetleri nedeniyle daralmaya gittikleri ve özellikle son iki yılda zor bir süreçten geçtiklerini belirttiler.

Teşvik kapsamının genişletilmesi ve özellikle enerjinin teşvik kapsamına alınması, bölgesel ve sektörel asgari ücret uygulanması, tekstil bakanlığının kurulması, işkur teşviklerinin revize edilmesi, kısa çalışma ödeneğinin tekrar yürürlüğe konulması ve firmaların kapasitelerine göre kredi sağlanması konusunda talepler dile getirildi.

Toplantıda söz alan Mardin TSO yönetim kurulu başkanı Hatip Çelik; ülkemizin en başında işsizlik sorunu geldiğini hepimiz biliyoruz, bölgemizin diğer bölgelere göre işsizlik oranı resmi rakamların üstünde olduğu, genç nüfusunun da %40 civarında olduğu, bölgemizde tekstilin yatırımı olmasaydı işsizlik oranı özellikle genç nüfus açısından bu rakam en az %60 civarında olacağı ayrıca üretim ve ihracat açısından büyük potansiyeli bulunduğu ,ülkemizin enflasyonda yaşanan olağandışı artış nedeniyle zor süreçten geçen tekstil sektöründeki dile getirilen sorunları ve talepleri, kamu ve özel sektör arasında köprü vazifesini yürüten bölge Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte güçlü lobi  oluşturarak ilgili Bakanlıklara Cumhurbaşkanı’na rapor halinde sunulacağını belirterek, toplantıyı düzenleyen Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanına ve emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür etti.