Tarih: 17.06.2022 23:43

TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi

Facebook Twitter Linked-in

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi’nin Dördüncü Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesinin Dördüncü Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantısı Batman’da gerçekleştirildi. Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu AB Politikaları Program Müdürü Tsvetana Stoycheva ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı katılım göstererek, açılış konuşmalarını yaptılar.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Dördüncü Operasyon Yönlendirme Komite Toplantısı’nın açılışını yaparak proje kapsamında bu zamana kadar gerçekleşen faaliyetleri aktardı ve ilerleyen dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Alanlı, hedeflenen proje çıktılarının çoğuna şimdiden ulaştıklarını belirtirken pandemi süreci gibi değişen şartlara hızla ayak uydurarak hedefleri gerçekleştirmek için bir arada çalışan tüm proje paydaşlarına iş birlikleri için teşekkürlerini iletti.

Çevrim içi olarak toplantıya katılan, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan konuşmasında, eğitim, istihdam ve sosyal politika alanında hayata dokunan projeleri desteklemeye devam ettiklerini, TRC3 Bölgesi’nde gerçekleştirilen bu projenin de tüm zorluklara rağmen başarıyla uygulandığını ve örnek olduğunu belirtti.

Sosyal kalkınma ve genç istihdamı alanlarında geliştirilen Avrupa Birliği politikaları ve yürütülen projelerden bahseden AB Türkiye Delegasyonu AB Politikaları Program Müdürü Tsvetana Stoycheva ise bölgedeki yerel paydaşların ve kilit oyuncuların projeye katkılarının çok önemli olduğunun altını çizerek, projenin bitimine bir yıl kala şimdiden ulaşılan başarılı sonuçlar için tüm paydaşlara tebriklerini ve teşekkürlerini iletti. 

Batman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, projenin TRC3 Bölgesi’ne yaptığı katkılardan dolayı memnuniyetini iletti ve bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Dördüncü Operasyon Yönlendirme Komite Toplantısı’nda çevrim içi bağlanarak görüşlerini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ise projenin başarısının ve bölgeye olan katkısının proje bittikten sonra da devam etmesi için yerel koordinasyonun önemini belirtirken, genç istihdamı konusunda özellikle özel sektörün ve girişimciliğin rolüne dikkat çekti. İş süreçlerinin değişen dünya koşullarına göre yeniden değerlendirilmesi gerektiğini, teşvikler kadar kalitenin de artırılmasını, genç nüfusumuzun potansiyelini nitelikli iş imkanlarıyla sürdürülebilir kılmak ve işgücü devir oranının düşürülmesi gerektiğini ve tüm bu alanlarda özel sektör temsilcilerinin, girişimcilerin ve yatırımcıların yapacağı katkının önemini vurguladı. 

‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi Dördüncü Operasyon Yönlendirme Komite Toplantısı, Proje Ekip Lideri Cleofe Guardigli’nin gerçekleştirdiği sunumun ardından son buldu.

TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi Hakkında:

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi, bölgedeki genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefliyor.

Proje aynı zamanda, gençlerin istihdamı için elverişli bir ortam yaratmada önemli bir role sahip olan üniversitelerin kariyer merkezlerini güçlendirmeyi ve İşverenlerin, Sosyal Ortakların ve Yerel Aktörlerin kurumsal kapasitelerini geliştirmeye odaklanıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —