Türkiye Ombudsmanı Malkoç Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi, Türkiye Ombudsmanı Avukat Şeref Malkoç, Mardin’de Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Gündem 23.11.2023 09:10:48 0
Türkiye Ombudsmanı Malkoç Üniversite Öğrencileriyle Buluştu


Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi, Türkiye Ombudsmanı Avukat Şeref Malkoç, Mardin’de Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Ombudsmanlık Söyleşisine Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi, Türkiye Ombudsmanı Avukat Şeref Malkoç’un konuşmacı olduğu ‘Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler’ konulu bir söyleşi programı gerçekleştirildi.

Programa Türkiye Ombudsmanı Avukat Şeref Malkoç, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Rektör Yardımcıları, Yöneticiler, Hocalar ve Öğrenciler Katıldı.

Rektörlük AKM’de gerçekleştirilen söyleşiye Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Söyleşiye bini aşkın öğrenci katıldı.

Türkiye Ombudsmanı Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun kuruluş nedenleri ve süreci hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Malkoç: “İnsanın Hayatını Sürdürebilmesi İçin Hukuk Hayati İhtiyaç”

Dünyada insanlar var olduğundan beri hukuk ve hukuka uygun denetimin var olduğunu belirten Malkoç, “İnsanın hayatını sürdürebilmesi için gıdaya, havaya, suya nasıl ihtiyacı varsa toplumların, insanların, devletlerin varlıklarını sürdürebilmeleri için de hukuka ve insan haklarına ihtiyaçları olduğunu söyleyerek Hukuk’un gıda gibi, hava gibi, su gibi hayati bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvuruların hızlıca incelenip sonuçlandırıldığı bilgisini veren Malkoç, üniversite öğrencilere “Kamu hizmetleriyle ilgili hangi konu olursa olsun, yaşadığınız bir sorun, sıkıntı, zorluk veya hukuksuzluk olduğuna inandığınız bir konu varsa hemen Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurun” dedi.

Kan Ağlayan Dünyaya Adalet ve Huzur Türkiye Gençliğiyle Yeniden Gelecek

İsrail işgali ve sürdürdüğü katliamlara da değinen Malkoç, atalarımızın 600 yıl boyunca Asya’dan Ortadoğu’ya, Avrupa’dan Afrika’ya hükmettiği ve aralarında Kudüs’ün de Kırım’ın da olduğu toprakları adaletle yönettiğini ifade etti.

Osmanlı döneminde huzurla yaşanan ama bugün Filistin toprakları başta olmak üzere kan ağlayan dünyaya atalarının izinden giden gençlerin eliyle adalet ve huzurun yeniden geleceğini kaydetti.

Ombudsman Malkoç Öğrencilerin Sorularını Cevapladı

Söyleşinin sonunda Türkiye Ombudsmanı Avukat Şeref Malkoç, öğrencilerin ombudsmanlık ile ilgili merak ettiği soruları cevapladı.