Türkiye’nin Fenomen Şefi Mardin’de Öğrencilerle Buluşuyor

Mardin’in yetiştirdiği ünlü ustalardan biri olan ve Bedri Usta olarak tanınan Bedrettin Aydoğdu Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencileriyle buluşuyor.

Gündem 8.12.2022 10:38:01 0
Türkiye’nin Fenomen Şefi Mardin’de Öğrencilerle Buluşuyor

Türkiye’nin fenomen şefi, 7 Aralık Çarşamba günü saat 10:00'da Mardin Artuklu Üniversitesi Kadim Mardin Yemekleri Projesi Uygulama Mutfağında workshop etkinliği gerçekleştirecek.

Bedri Usta, aynı gün saat öğleden sonra 14.00'da Rektörlük Binası Vali Kılıçlar Salonu'nda İnsan Toplum ve Medeniyet dersi kapsamında "Ustalıkla Pişer Hayat" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Mardin’in Midyat ilçesinde doğan Bedri Usta, Mardin’den Adana’ya, sonrasında İstanbul’a uzanan ilginç hayat hikayesi ve gastronomi alanındaki başarılarıyla gastronomi dünyasına adını yazdırmıştır.

 

‘Ustalıkla Pişer Hayat’

Bedri Usta, 2022 yılında yayınladığı “Ustalıkla Pişer Hayat” isimli kitabı ile esnaflığın inceliklerini, ustalığın sırlarını, baba olmayı, ailenin önemi, yemek kültürü ve bir anka kuşu misali sürekli yeniden kurulan ve içine doğduğu kalıpları kırarak, kendini bilgelikle yeniden inşa eden bir yaşama dair derinlikli ve ilham verici bir yaşam hikâyesini sevenleri ile paylaşmıştır.

Bedri Usta ile workshop etkinliği ve söyleşisi bütün öğrencilerin katılımına açık olacak.