Uyuştrucuya değil, eğitime bağımlı ol

Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği,  ‘UYUŞTURUCUYA DEĞİL EĞİTİME BAĞIMLI OL’ projemizle sahaya inip uyuşturucu ile mücadeleye başladı.

Yaşam 19.08.2022 12:23:43 0
Uyuştrucuya değil, eğitime bağımlı ol

Kurulduğu günden beri, din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet, siyasi görüş gözetmeksizin bütün insanlığa hizmet götürmek üzere gece gündüz demeden üstlendiği misyonun hakkını layıkıyla yerine getiren Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği     Başkanı Abidin Aslan ve yönetimi her geçen gün iyilik yelpazesini genişleterek çalışmalarını  devam ediyor. 
           Başta eğitim camiası olmak üzere farklı kesimlerden bir araya gelip, gördükleri her ihtiyaç sahibine el uzatan yardımsever dernek kurucu ve üyeleri daha güzel bir dünya inşa etmenin gayreti içindeler.
Küresel salgın dönemi boyunca kendi imkânlarıyla yüzlerce aile, binlerce insanın yaralarını sarmak adına, gıda, giyim ve maddi yardımda bulunan dernek üyeleri burs verdikleri öğrencilerin dışında birçok okulunda eksik ve ihtiyaçlarını gidererek çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarına da vesile olmuşlardı. 

Yine, geçtiğimiz aralık ayında Suriye’de açılan iki okula ve bir camiye yardım yaparak Dernek Başkanı  Abidin Aslan okulun açılışına da bizzat katılarak “SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ” diyerek barışa katkı sağlamanın erdemini dile getirmişti. 
Bunun yanı sıra, kan ve organ bağışı, covid-19 aşılama kampanyası gibi birçok konuda da görev üstlenen dernek üyeleri dünya gündeminde olan en önemli hususlardan birine daha el atıyor.
Çağımızın en büyük illeti olan uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yaygınlık kazanmaktadır. Son zamanlarda büyük bir etken olarak işsizliğin de yoğun olduğu KIZILTEPE’de  uyuşturucu, madde bağımlılığı özellikle gençler ve çocuk yaştakiler arasında günden güne artış göstermektedir.
Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu illetten kurtarmak, sağlık merkezlerine yönlendirerek tedavi olmalarını sağlamak, okullarda psikologlarla beraber konferanslar vererek  gençlerimizi bilinçlendirmek, gençlerimizi eğitime ve sportif faaliyetlere yönlendirerek onlara sahip çıkmak ve narkotikle savaşmak adına Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği olarak tüm imkanlarımızla ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğünden destek alarak, onaylanan  ‘UYUŞTURUCUYA DEĞİL EĞİTİME BAĞIMLI OL’ projemizle sahaya inip uyuşturucu ile mücadeleye başladığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 
Uyuşturucu ile  mücadelede yanımızda yer almak isteyen bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz.