Vali Demirtaş, Artuklu ilçesinde vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Artuklu ilçesinde iftar programında orucunu vatandaşlarla açtı.

Gündem 23.04.2022 17:53:34 0
Vali Demirtaş, Artuklu ilçesinde vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Kaymakamlığı ve Artuklu Belediyesi tarafından Artuklu Üniversitesi yemekhanesinde düzenlenen programa; Vali Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Vali yardımcıları, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi eşi Beyhan Demirtaş ile masaları tek tek gezip programa katılan vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Demirtaş, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayında bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu paylaşarak katılımlarından teşekkür etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, iftar yemeği, dua ve seslendirilen ilahiler eşliğinde devam eden programda konuşan Vali Demirtaş, göreve başladıkları günden buna yana gerek valilik gerekse de Büyükşehir Belediyesi olarak kentte ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmasında Artuklu ilçesinde devam eden ve yapılması planlanan çalışmalara değinen Vali Demirtaş, “Trafiği rahatlamak için otopark çalışmalarımız oluyor. Parklar yapıyoruz. Sit alanı içerisinde bulunan çarşıların canlanması için restorasyon çalışmaları yapıyoruz. Betonarme binaları yıkıyoruz. Yeni yollar, içme suları, kanalizasyon çalışmaları yapıyoruz. Bunların Artuklu’muza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mardin’de kardeşlik iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Vali Demirtaş, “Mardin medeniyetlerin kesişim noktası. Farklı dinlerin, dillerin, kültürlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir coğrafya. Bizimde istediğimiz fotoğrafta bu. Bunu bir zenginlik olarak görüyoruz. Bunu bir ayrıştırma sebebi olarak görenler var. Ancak biz onlara kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Bir olacağız, birlikte olacağız inşallah güçlü Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.