Vali Demirtaş, Dargeçit’te iftarda vatandaşlarla bir araya geldi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte Dargeçit ilçesinde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Gündem 30.03.2023 15:44:40 0
Vali Demirtaş, Dargeçit’te iftarda vatandaşlarla bir araya geldi

Vali Mahmut Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, Dargeçit Kaymakamlığı ile Dargeçit Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Dargeçit ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar programı öncesinde masaları gezerek misafirleri selamlayan Vali Demirtaş, bir süre sohbet ederek, Ramazan-ı Şeriflerinin hayırlara vesile olması dileklerini iletti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan program, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy’un yaptığı teşekkür konuşmasıyla devam etti.
Programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, “Böylesine anlamlı bir iftar programı vesilesiyle Dargeçit ilçemizde olmaktan ve sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğum büyük memnuniyeti ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Ramazan ayını ülke ve millet olarak yüreğimiz buruk, sinelerimiz hüzün dolu karşıladık”

Ramazan’ın birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşliğin daha da pekiştiği en kutlu zaman dilimi olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Ramazan, bizlere yeniden şekil veren, bizleri dirilten, bizlere istikamet veren bir mekteptir. Daha nice Ramazanlara sağlıkla, afiyetle, birlik ve beraberlikle ulaşmayı Rabbim ülkemize ve milletimize nasip eylesin. Tabi bu yıl Ramazan ayını Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ülke ve millet olarak yüreğimiz buruk, sinelerimiz hüzün dolu karşıladık. Rabbim Ramazan ayı vesilesiyle depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin. Ülkemizi ve milletimizi bir daha böylesi elim hadiselerle imtihan eylemesin.” ifadelerini kullandı.

“Devletimizin tüm imkanları yaraların sarılması için ilk andan itibaren harekete geçirilmiştir”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası milletin seferberlik ruhuyla elini afet bölgesine uzatırken, devletin tüm imkanları yaraların sarılması için ilk andan itibaren harekete geçirildiğini vurgulayan Vali Demirtaş, şunları söyledi:
“AFAD koordinasyonunda arama kurtarma ve tahliye çalışmalarıyla başlatılan süreç, bölgede kalanlar için çadırların ve konteyner kentlerin kurulumuyla sürdürülmüştür. Bugün gelinen noktada TOKİ eliyle kalıcı konutların yapımına başlanmış, vatandaşlarımızın yuvalarına yeniden kavuşmaları için çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Şunda hemfikiriz ki asrın felaketi olarak adlandırılan bu badireyi de birlik ve beraberlikle atlatacağız. Malumunuz, daha önce yaşanan deprem, sel, yangın gibi doğal afetler sonrasında vatandaşlarımızın maddi hasarları tazmin edilmiş, yanan yıkılan evleri kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmiştir. Bu süreçte de afet bölgemizin yeniden imarı, kentlerimizin ihyası, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirilecektir. Geride bıraktığımız elli günlük süreçte yapılan çalışmalar, bunun en büyük teminatıdır. Şunda hemfikiriz ki asrın felaketi olarak adlandırılan bu badireyi de birlik ve beraberlikle atlatacağız. Malumunuz, daha önce yaşanan deprem, sel, yangın gibi doğal afetler sonrasında vatandaşlarımızın maddi hasarları tazmin edilmiş, yanan yıkılan evleri kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmiştir. Bu süreçte de afet bölgemizin yeniden imarı, kentlerimizin ihyası, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirilecektir. Geride bıraktığımız elli günlük süreçte yapılan çalışmalar, bunun en büyük teminatıdır. Unutmayalım ki birlik ve beraberlik, her türlü bela ve musibetin ortadan kaldırılmasının en büyük ilacıdır. Hepimiz el ele, gönül gönülle vererek karşılaştığımız tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Kerim Kitabımızın “Bütün müminler kardeştir” emri ile sabit olan kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Bizi ayrıştırmaya çalışanlara, farklılıklarımızı zenginlik olarak değil de bölünme, parçalanma sebebi olarak görenlere en gür sedayı buradan, medeniyetler beşiği Mardin’den, Dargeçit’ten vereceğiz. Rabbim bizleri bir daha deprem gibi, sel gibi doğal afetlerle imtihan etmesin. Bizlere böylesi acılar yaşatmasın. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın. Ramazan ayını ülkemize, insanımıza ve İslam âlemine mübarek eylesin. Ramazan ayını en güzel şekliyle idrak ederek bizleri bayrama eriştirsin. Ramazan ayı boyunca edindiğimiz tüm özellikler ve güzellikler, sonrasında da bizim yoldaşımız olsun.”

İftar programının ardından Vali Demirtaş ve Hanımefendi Beyhan Demirtaş, bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

İftar programına Vali Demirtaş ve Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Vali Yardımcıları, Dargeçit Kaymakamı Emre Çifci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, MBB Daire Başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.