Vali Demirtaş, depremzede çocukların mutluluğuna ortak oldu

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ilimizde misafir edilen depremzede çocuklarımızı Trafik Eğitim Parkı’nda ziyaret ederek mutluluklarına ortak oldu.

Eğitim 8.03.2023 14:37:10 0
Vali Demirtaş, depremzede çocukların mutluluğuna ortak oldu

Depremden etkilenerek Mardin’e gelen ve burada çeşitli öğrenci yurdu, kamu misafirhaneleri ve evlerde misafir edilen depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının üzerindeki depremin izlerinin silinebilmesi ve moral bulması amacıyla Trafik Eğitim Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

Deprem mağduru çocuklarımız Trafik Eğitim Park’ında trafik kurallarını teorik ve pratik olarak öğrenerek gönüllerince eğlenip yaşadıkları zor günleri bir nebze olsun unutmaya çalıştı.

Vali Mahmut Demirtaş, Trafik Eğitim Park’ında depremzede çocukları ziyaret ederek yüzleri gülen çocuklarımızın eğlencelerine ortak oldu.

Vali Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları depremin etkisinden kurtarmak amacıyla her gün farklı etkinlikler düzenlendiklerini belirtti.

“Geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumamız lazım” diyen Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Başta trafik ile ilgili oluşabilecek tehlikelerden korumak ve trafik kurallarını öğretmemiz lazım. Onların seve seve bunu öğrendiklerini görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Sadece okullara giden 3 bin 500 çocuğumuz var. 32 bin civarında vatandaşımızın gelip Mardin’e yerleştiğini görüyoruz. Bunların bir kısmı yurtlarda, bir kısmı misafirhaneler ve evlerde kalıyor. Vatandaşlarımızı her gün gidip ziyaret ediyoruz. Problemlerini ve sıkıntılarını arkadaşlarımızla birlikte aşamaya çalışıyoruz. Şuanda ciddi anlamda bir sıkıntılarının da olduğunu sanmıyorum. Belli bir süre burada kalacaklarını tahmin ediyorum.”

Vali Demirtaş’a İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Artuklu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ve diğer ilgililer eşlik etti.