Vali Demirtaş, İftarda Engelli Bireyleri ve STK Temsilcilerini Konuk Etti

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, iftar programında engelli vatandaşlar ve STK temsilcileriyle buluştu.

Gündem 17.04.2023 00:32:31 0
Vali Demirtaş, İftarda Engelli Bireyleri ve STK Temsilcilerini Konuk Etti

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Artuklu Üniversitesi yemekhanesinde düzenlenen iftar programında Vali Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş, oruçlarını engelli vatandaşlar ve STK temsilcileriyle açtı.

Vali Demirtaş, İftar programı sırasında masaları tek tek ziyaret ederek, iftar programına katılan misafirleriyle yakından ilgilendi, hal ve hatırlarını sorarak, Ramazan ayını kutladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, özel bireylerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Devlet vatandaş dayanışma içerisinde her gün bir ilçede iftar açtıklarını belirten Vali Demirtaş, ramazanın birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Bu yıl ramazanı buruk bir şekilde karşıladık. Kahramanmaraş merkezli olan depremlerde 11 ilimizde çok ciddi anlamda bir yara açıldı. Daha sonra sel felaketleri yaşandı. Vatandaşlarımızı kaybettik, yaralı vatandaşlarımız var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu depremler bize bir şeyi daha gösterdi. Devlet millet dayanışma içerisinde Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını gördük. Bir dayanışma içerisinde problemleri çözüyoruz. Bu memleketin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde kalmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi ebediyen devam ettireceğiz. Ve Türkiye yüzyılında Allah kısmet ederse hep beraber ülkemizi inşa edeceğiz.”

Vali Demirtaş, iftardan sonra engelli vatandaşlarla bir süre sohbet ederek talep ve sorunları dinleyerek kapılarının 7/24 kendilerine açık olduğunu ifade etti.
Programa; Vali Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, STK ve siyasi parti temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.