Vali Tuncay Akkoyun’un 21 Kasım Mardin’in Onur Günü Mesajı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Tüm Mardinli Hemşehrilerimizin, 21 Kasım Onur Günü’nü tebrik ediyorum."

Gündem 22.11.2023 23:05:22 0
Vali Tuncay Akkoyun’un 21 Kasım Mardin’in Onur Günü Mesajı

 

“Tüm Mardinli Hemşehrilerimizin, 21 Kasım Onur Günü’nü tebrik ediyorum.” diye sözlerine başlayan Tuncay Akkoyun, " 21 Kasım, Mardin’imizi işgal etmeye çalışanların, aziz milletimizin çelikten iradesi ve destansı mücadelesi karşısında bozguna uğradığı günün adıdır. Bundan tam 104 sene önce ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Mardin’imizde de işgalcilere karşı büyük bir mücadele verilmiş, bu kutlu gün tarihe altın harflerle kazınmıştır.

Gösterilen bu şanlı mücadele karşısında 21 Kasım 1919 tarihinde işgalciler şehrimizi terk etmek zorunda kalmış, Mardin’e yönelik her türlü habis işgal düşüncesi çok kısa sürede son bulmuş ve şehirdeki kuşatma bertaraf edilmiştir.

Kadim şehrimiz Mardin, bu zor günlerde vatan sevgisinin her şeyden yüce bir sevgi olduğunu göstermiş ve takdire şayan bir vatanseverlik ve kahramanlık örneği sergilemiştir.

Aziz Milletimiz, tarihin hiç bir  döneminde bağımsızlığımıza, birliğimize, beraberliğimize ve bekâmıza kastetmek isteyenlere asla fırsat vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir.

Necip Milletimiz; barış, huzur, kardeşlik içerisinde köklü tecrübesi, derin ufku ve engin ferasetiyle Türkiye Yüzyılına emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 104. yıl dönümünde, Mardin’imizin Onur Günü’nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."