Vali Tuncay Akkoyun'un 27 Eylül Dünya Turizm Günü Mesajı

Dünyada turizm bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, turizmin çevresel, ekonomik, sosyal ve kültürel öneminin vurgulanması amacıyla 27 Eylül günü, Dünya Turizm Günü olarak kutlanmaktadır.

Gündem 27.09.2023 22:03:36 0
Vali Tuncay Akkoyun

 

 

Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip eşsiz bir şehir olan Mardin, geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesi olarak, dünyanın en özgün ve etkileyici şehirlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, her bir taşı; tarih, kültür, sabır, sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve inanç kokan, adeta açık hava müzesi olan Mardin'imizin turizm potansiyelini artırarak gelecek nesillere teslim etmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini sevgiyle kucaklayan Mardin'in, sahip olduğu bu zenginliğin turizm üzerinde en iyi şekilde değerlendirilip, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlaması için elbirliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Tarih ve kültür turizminin yanı sıra, şehrimizin turizm çeşitliliğini çoğaltarak kongre, fuar, iş, gastronomi, doğa ve inanç turizmi gibi alternatifler ile sürdürülebilir turizm alanlarını ön plana çıkarmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Önemli bir turizm şehri olan Mardin’imizde ve her şehri ayrı bir turizm alanına ev sahipliği yapan cennet ülkemizde, turizme emek ve gönül vererek çalışan herkese başarılar diler, turizm sektörümüzün 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutlarım.