Yapıcıoğlu'ndan eğitim sistemi eleştirisi: Başta müfredat olmak üzere çok ciddi sorunlarımız var

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Politika 29.08.2023 09:00:30 0
Yapıcıoğlu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ““Eğitim için çok güzel binalar yapıldı, fakat maalesef başta müfredat olmak üzere çok ciddi sorunlarımız var. Eğitim politikamızı, müfredatımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Tabiri caiz ise bir eğitim devrimine muhtacız.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, dün partisinin 4’üncü olağan kongresine katıldıktan sonra bugün kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kızıltepe Öğretmen Evi’nde düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile bir araya gelen Yapıcıoğlu, eğitimdeki sorunlara, uyuşturucu artışına, emekli ve ücretlilerin maaş ve geçim sıkıntıları, piyasa ile yerel seçim ve politikanın gündemine ilişkin açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

‘NE OLDU DA BİZİM GENÇLERİMİZ BU KADAR SUÇA BULAŞIYOR’

2023-2024 eğitim-öğretim yılının yakın zamanda başlayacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, 4 Eylül’de birinci sınıfların, 11 Eylül’de ise diğer ara sınıfların ders başı yapacaklarını belirtti. Eğitimde sorunların olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Eğitim için çok güzel binalar yapıldı, fakat maalesef başta müfredat olmak üzere çok ciddi sorunlarımız var. Eğitim sorunlarından kaynaklı çok farklı bazı sorunlara da memleket boğuşmaya devam ediyor. Son günlerde basına uyuşturucu ile ilgili sıkça haberler yansımaya başladı. Sokaklarda kullanmış olduğu uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçmiş gençlerin görüntüsü insanın içini parçalıyor. 14-15 yaşında gençlerimiz katil olmaya başladı veya daha farklı suçlara bulaşmaya başladı. İstatistiklere göre, geçtiğimiz yıl yani 2022 yılı içerisinde çocukların karışmış olduğu suçların sayısı 600 binin üzerine çıktı. Bir önceki yıla göre yüzde 20 artış yaşanmış. Ne oldu da bizim gençlerimiz bu kadar suça bulaşıyor. Ve her yıl bir önceki yılı arar duruma geliyoruz. Mutlaka bunun üzerinde çok düşünmemiz, buna kafa yormamız ve eğitim politikamızı, müfredatımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Tabiri caiz ise bir eğitim devrimine muhtacız.” dedi.

‘İTTİFAK KONUSU YEREL SEÇİMDEKİ ŞARTLARA BAĞLI’

İlçe kongrelerinin ardından il kongrelerini tamamlayıp yerel seçime odaklanacaklarını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir soru üzerine seçimlere kendi partileri ile katılacak şekilde hazırlıklarını yaptıklarını ancak seçim dönemindeki şartlara göre ittifakta bulunup bulunmayacaklarına o zaman ki şartlara göre karar vereceklerini söyledi.

‘POLİTİKA FAİZİNİN ARTMASI DÖVİZDE BİR DÜŞÜŞE NEDEN OLMADI’

Genel Başkan Yapıcıoğlu, Merkez bankasının faiz artırımı ile ilgili sorusuna ise, politika faizlerinin düşürüldüğü dönemde dolar artışını buna bağlayanlar oldu. Ancak şu anda faiz artışına rağmen dolarda her hangi bir düşüş yaşanmadığını ve dünya genelinde küresel güçlerin etkisine dikkat çekti.

‘ADANA’DAKİ SALDIRIYA İLİŞKİN SOMUT BİR GELİŞME YOK’

Yapıcıoğlu, 23 Temmuz’da HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasında bıçaklı saldırıya uğrayan İl Başkanı Salih Demir’in yaralandığı, il sekreteri Sacit Pişgin şehit olduğu saldırıyı ilişkin şunları söyledi:

“Bu olay ile ilgili olarak dosyada gizlilik kararı var, gizlilik kararından dolayı tüm bilgiler paylaşılmıyor. Paylaşılması doğru da değil. Fakat bilgi edindiğimiz kadarıyla, soruşturma devam ediyor ve bu olayın arkasında kimlerin olduğuna dair henüz somut bağ ve belgelere ulaşılmış değil.

Araştırmalar devam ediyor, dijital bazı materyaller inceleniyor. Somut bir gelişme yok, bu vesile ile Adana İl Sekreterimiz ve Mardinli hemşehriniz Sacit kardeşimizi bir kez daha Allah’ta rahmet diliyorum.

Bu acı ve menfur bir olaydır, dilerim bir daha kimsenin başına gelmez, hiçbir siyasi parti saldırıya uğramaz. Çok sık karşılaşan bir olay değil. Namaz esnasında bir insanın arkadan yaklaşmak suretiyle hunharca katledilmesi, bıçaklanarak karnının deşilmesi çok acıdır. Mutlaka bu olayın üzerine sonuna kadar gidilmeli ve arkasında kim veya kimler varsa bütün yönleriyle açığa çıkartılmalıdır. Bu bizim talebimizdir, araştırmalar devam ediyor.”