Yeşilay, Kzıltepe’de sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sağlıklı yaşam bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için "10. Yeşilay Bisiklet Turu” düzendendi.

Spor 22.05.2022 14:40:29 0
Yeşilay, Kzıltepe’de sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasında Yeşilay tarafından bugün "10. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenlendi. Kızıltepe’de Kaymakamlığı, belediye ve Mardin Bisikletliler Derneği iş birliğiyle organizasyon yapıldı. Kızıltepe Halı desenli caddesinde başlayan "10. Yeşilay Bisiklet Turu" Kızıltepe Belediyesi önünde son buldu. Etkinliğe; Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Abdullah Songur ve 100’e yakın bisikletli katıldı.

Vatandaşlarla birlikte pedal çeviren Hüseyin Çam, “Amacımızı burada bir farkındalık oluşturabilmek. Özellikle sağlıklı yaşamla ilgili çünkü çağımızın en büyük problemidir. Toplumumuzda obeziteye doğru, sağlıksız yaşama doğru hem kullanılan malzemeler hem de yenilen yemeklerden kaynaklı olarak enerjisiz ve hareketsizlikten kaynaklı olarak. Bugün burada hem farkındalık oluşturmak hem de dikkat çekmek için toplandık. Burada çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız ve erkeklerimiz var. yani toplumun bütün katmanları bugün burada sağlık için pedal çevirecekler. Emeği geçen kurumlara ve Yeşilay'a teşekkür ediyorum. Yeşilay ile birlikte nice güzel programları icra edeceğiz.” dedi.

Mardin Yeşilay Şube Başkanı Abdullah Songur ise, Yeşilay'ın geleneksel bisiklet turunu Kızıltepe'de yaptıklarını ve her kesimden destek aldıklarını kaydetti.

Songur, ''Amacımız bağımlılığa atıfta bulunarak ilgi çekmek. Bize destek veren kaymakamımıza, valimize ve bisiklet kulüplerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bugün burada yapacağımız etkinlikte de Yeşilay'ın farkındalığını oluşturup geleneksel turumuza farklı bir katkı sağlayacağız.'' açıklamasını yaptı.

 

Yaklaşık 100 bisikletlinin katıldığı tur,İbrahim Özmen Parkı, Cumhuriyet Meydanı ve Kilise Caddesi boyunca devam eden tur belediye önünde tamamlandı.Etkinliğe katılanlar Kızıltepe Belediyesi önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çekti.